Így válaszd ki a tökéletes helyszínt!

Az eljegyzés után szinte mindenki azonnal a tökéletes esküvői helyszínen kezd el gondolkozni. Nem csoda, hiszen nyugodtan mondhatjuk, hogy ez határoz meg nagyon sok mást is.

A helyszín nagyon sok tényezőt befolyásol egy esküvőn: határt szab a vendégek létszámának, az esküvő stílusának és a díszítésnek is. Az esküvői tervezés idejének és költségének nagy részét így az ideális helyszín keresésére kell fordítani. Szerencsére ma már számtalan lehetőség közül választhatunk, az alábbi pár tippel pedig talán még könnyebb lesz a döntés.

A te napod, a te döntésed

Fontos, hogy először azt döntsd el, hogy milyen típusú esküvőt szeretnél. Van, aki távol a város zajától egy csendes vidéki helyen szeretné tartani az esküvőjét és van, aki ki se mozdulna a város nyüzsgéséből. Ha pontosan tudod, mit keresel, sok időt spórolhatsz a keresgéléssel.

A költségek

Ha már tudod, mit is keresel, akkor állíts fel egy költséghatárt. Vedd figyelembe, hogy a helyszín bár jelentős része lesz a teljes költségnek, mégis számtalan egyéb tétel jön még mellé. Kezdve a különböző szolgáltatóktól egészen a legapróbb asztaldíszekig.

Mikor foglalj

Az ismert és jó helyeket nagyon gyorsan lefoglalják, főleg a nyári időszakra. Teljesen átlagos akár 12-16 hónappal az esküvő előtt lefoglalni a helyszínt. Ezért ahogy megtaláltátok az igazit és sikerült is megállapodni mindenben, azonnal foglaljátok le!

Last minute

Ha mégis úgy alakult, hogy már csak pár hónapotok van az esküvőig, akkor is lehet még szerencsétek. Jó eséllyel belefuthatsz akciós ajánlatokba is, ahol például lemondták az adott napot, így kedvezményesen is megkaphatjátok.

Mire figyelj

Legyen elég hely. Bár ez magától érthetőnek tűnik, mégis fontos megemlíteni. Egy üres terem hatalmasnak tűnhet, de a székek, asztalok, DJ pult, tánctér, stb. nagyon sok helyet foglal. Amikor a helyszínen vagy először, próbáld meg elképzelni, hogy mit hova tudnál tenni. Hol tudnának a vendégek enni, inni, beszélgetni és táncolni.

Hangosítás & világítás

Senki sem szeretne egy félhomályos teremben tölteni egy egész estét. Bizonyosodj meg róla, hogy a helyszínen van elég világítás ahhoz, hogy megfelelő fények legyenek. A jó világítással a fotósok és videósok dolgát is megkönnyítheted.

Videós szemmel

Videósként számomra az ideális helyszín kellően szellős, megfelelő világítással rendelkezik és a hangosítás is megoldott. Egyre többen tartják a szertartást is a helyszínen, ami igazán különleges hangulatot ad az esküvőnek. Ha a szervezés folyamán figyelembe veszed, hogy legyen helye a fotósnak és videósnak is, azzal már nagyon sokat tettél a jó képekért és videókért.

 

Ezt is ajánljuk: Ne maradj le a saját esküvődről - Így válaszd ki a legprofibb videóst!