Milyen videós eszközöket használunk?

Ebben a cikkben szeretnénk bemutatni, hogy milyen eszközöket használunk az esküvői videók elkészítéséhez. Ahogy az eszközök folyamatosan fejlődnek, úgy tartunk mi is lépést mindig az aktuálisan elérhető legjobb eszközökkel. Minden esküvői videós más, így különböző technikát is használ az általa készített filmekhez.

Kamera – Sony A7III

Pár éve még a Canon gépeket preferáltuk, de az utóbbi 2 évben teljesen áttértünk a Sonyra. Fantasztikus lassításokat tudunk vele forgatni és még egy gyertya lángja mellett is tökéletesen fényes képet ad. Imádjuk ezt a gépet, rengeteg hasznos funkcióval segíti a munkánkat, amik mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az esküvő napján minden gördülékenyen menjen.

Objektívek

Ezek nélkül nem lenne teljes a kamera szettünk. A legfontosabb tényező, hogy egy filmesnek milyen objektív parkja van. Mi az elérhető legjobb objektívekkel dolgozunk, amik nagyon alacsony fény mellett is tökéletes képet adnak, így biztosak lehettek benne, hogy a gyertyafényes táncotoknál is tökéletes felvételt kaptok. A 70-200-as objektívnek köszönhetően távolról is nagyszerű képeket tudunk rögzíteni, ami kifejezetten jól jön a szertartásoknál, ahol szeretnénk a háttérben maradni és nem zavarni a nagy pillanatotokat.

+ Canon 50mm f1.4
+ Canon 24-70mm f2.8L II
+ Canon 70-200mm f2.8L IS III


Mi így örökítünk meg egy gyertyafényes táncot a sötétben

 

Zhiyun Crane 2 Gimbal stabilizátor

Tökéletesen sima mozgást tesz lehetővé, olyan hatás jön létre a használatával, mintha a kamerát egy sínen tolnák. Kis helyen is elfér, nem kelt feltűnést, így előszeretettel használjuk.

DJI Mavic 2 PRO drón

Egy külön drón pilóta készíti csapatunkban a légifelvételeket, így biztosak lehettek benne, hogy a legszebb felvételek készülnek. Szertartás alatt nem repülünk közel, nem zavarjuk a meghitt eseményt, minden esetben csak távolról filmezünk.

Hangrögzítés - Zoom H4N PRO & Tascam DR 10L

Azért, hogy ne csak a kép, hanem a hang is tökéletes legyen mindig két eszközt is használunk egyszerre. Amennyiben az esküvőn hangosítás van, úgy az egyik eszközzel a keverő kimenti hangját vesszük fel, egy másik eszközzel pedig a párt mikrofonozzuk be. Így biztosan minden esetben tökéletes hangminőséget érünk el.

Ha még bővebben kíváncsi vagy a felszerelésünkre és annak minden apró részletére, nézd meg a Kit.com oldalunkat.