Ne maradj le a saját esküvődről

„Esküvői videóst találni nagyon könnyű!” - ez a mondat igaz, de vajon ugyanilyen könnyű megtalálni a neked leginkább megfelelő személyt is? A választás nehézsége itt is a részletekben rejlik…

Milyen egy jó esküvői videós?

Egyre többen kezdenek foglalkozni esküvői videó készítéssel, mert az a téves elképzelésük, hogy ez egy nagyon könnyű feladat. Ám aki olyan videót szeretne kiadni a kezei közül, ami mindenben megfelel a pár ízlésének is, az tudja, hogy rengeteg mindenre kell figyelni a nap folyamán. Szerencsére vagyunk páran, akik a filmkészítést valóban szerelemből csináljuk, így könnyű helyzetben vagyunk. Viszont a párok nehéz helyzetbe kerültek, mert bár rengeteg szolgáltató közül választhatnak, a különbségek néha csak az esküvő után, az elkészült videónál derülnek ki…

A keresgélés során sok akadályba ütközhetsz, ezért szolgáljon ez a pár hasznos tanács útmutatásként, annak érdekében, hogy elégedett legyél a végeredménnyel.

Tudd, hogy mit keresel

A keresés legelején először azt kell eldöntened, hogy milyen stílusú videót szeretnél. A régebbi, dokumentumfilmes műfaj képviselői mindent rögzítenek, amiből a végén egy hosszú (nem ritkán 1-1,5 órás) vágott anyagot adnak át. Az újfajta, modern stílus képviselői sokkal inkább a részletekre helyezik a hangsúlyt, megpróbálják megörökíteni a legapróbb dolgokat is, aminek a segítségével jobban át tudják adni az esküvőtök hangulatát. Mindkét stílusnak megvannak az előnyei és hátrányai, így a döntés rajtad áll. Nagyon fontos, hogy alaposan nézd át a videósok korábbi munkáit! Kutasd fel minden lehetséges fórumon (weblap, facebook, youtube, stb.). Ne válassz olyat, akinek a stílusa és látásmódja teljesen eltér az általad elképzelttől.

Referencia nélkül soha

Ha valakinél nem találsz elegendő referenciát és kérésre sem szeretne küldeni különböző okokra hivatkozva, azt egyszerűen húzd ki a listádról! Mindenképpen az elejétől a végéig nézd meg a videókat! Ideális esetben pár videó alapján látni fogod, hogy képes-e az egész nap hangulatát és fontos eseményeit megörökíteni. Nem elég, hogy valakinek vannak szép felvételei, ha végül a kész film nem áll össze egy egésszé. Ha utánajársz, biztos lehetsz bene, hogy látod mik az erősségeik és milyen stílust képviselnek.

Kérj több helyről ajánlatot

Nézz körül alaposan, majd a kapott ajánlatokat hasonlítsd össze. Ne hagyd magad elcsábítani a 10-20 db ajándék DVD-vel és az olyan extra szolgáltatással, amire nincs is szükségetek. Ugyanakkor a gyanúsan olcsó ajánlatokat is kezeld fenntartással. Sokan megpróbálnak rejtett költségeket alkalmazni vagy egyszerűen nem rendelkeznek a korábban is említett megfelelő referenciával Így az általuk kínált alacsony árral szeretnének versenyben maradni. Sose válassz csak és kizárólag ár alapján!

Fontos, hogy legyen köztetek összhang

Kérj személyes találkozót még az ajánlat elfogadása előtt. Vannak, akik elutasítják az ilyen találkozókat és csak a szerződéskötésre hajlandóak időt szakítani. Ezeket az embereket kerüld el, mert biztos lehetsz benne, hogy a videó készítése folyamán ugyanígy szeretnének majd időt megspórolni maguknak. A sikeres találkozó során elég hamar kiderül, hogy valóban őt kerested-e. A megfelelő kommunikációs képesség elengedhetetlen egy jó videósnál, hiszen a nap során folyamatosan az esküvőszervezővel/ceremóniamesterrel és a fotóssal együtt dolgozik. Ez megfelelő szervezést és előkészületet is igényel a részéről.

Ha megtaláltad az ideális videóst...

Ha sikerrel jártál, akkor biztosíts neki lehetőséget, hogy megismerje előre az esküvőtök minden fontos részletét, beleértve a helyszínt is. Sokan nem gondolnak bele, hogy egy helyszín lehet, hogy tökéletesnek tűnik, de egy videós számára több szempontot is figyelembe kell venni, amikor megtervezi a beállításokat (például a szertartásnál). A lehetséges helyszínek bejárásakor célszerű, ha készítesz te is képeket, amiket így megmutathatsz a videósodnak is. Ha készültök valami meglepetéssel vagy bármivel, ami eltér a szokásos esküvők menetrendjétől, arról feltétlenül szólj neki! Ne feledd: ha valamilyen számodra lényeges esküvői elemről nem szólsz és a videós se tud róla, valószínű, hogy a végeredményben sem fogod viszontlátni. Ez az a dolog, amit mindenki szeretne elkerülni!

Kellő energia és idő ráfordítással te is megtalálhatod a mindenben megfelelő videóst. Egy esküvő tervezése során rengeteg részletre kell odafigyelned, melynek mind tökéletesnek kell lennie. Hosszantartó válogatás eredménye a díszítés és a virágok is, amiből másnapra már semmi sem marad. A videó viszont örök emlék marad a nagy napról, ne ennek a kiválasztásán spórolj időt.

 

 

Ezt is ajánljuk: Esküvői helyszínelők - Így válaszd ki a tökéletes terepet!